Praga: Warsztaty kulinarne z tradycyjną kuchnią czeską

Od 560 zł za osobę

Rezerwuj teraz
Najważniejsze informacje
Czas trwania
4 godz.
Akceptowane kupony elektroniczne
Natychmiastowe potwierdzenie
Przewodnik
czeski, angielski, słowacki, francuski, rosyjski
Dla osób na wózkach inwalidzkich

Odbiór z miejsca zakwaterowania

Opcja odbioru z hotelu dostępna po uiszczeniu opłaty manipulacyjnej w wysokości 20 euro

Termin i liczba uczestników:

Trwa ładowanie strony...

Nie zwlekaj!
  • Naucz się przyrządzać tradycyjne czeskie potrawy, takie jak gulasz, knedle, placki ziemniaczane i strudel jabłkowy
  • Przejdź się po najlepszym targowisku w Pradze i poznaj miejscowe wypieki, przyprawy i nabiał
  • Poznaj i spróbuj typowych składników kuchni czeskiej
  • Przygotuj 3-daniowy posiłek, którym delektować się będziesz w czasie lunchu (z opcjonalnym dopasowaniem odpowiedniego wina)
Wycieczka w skrócie
Gotuj tradycyjne czeskie potrawy podczas 3-godzinnej lekcji i odkrywaj sekrety tradycyjnych dań, takich jak gulasz lub ciasto „beránek”. Weź udział w łączeniu win i potraw oraz wyjściu na targowisko aby Twoja wycieczka była jeszcze bardziej wyjątkowa.
Tego możesz się spodziewać
Weź udział w wyjątkowej, 3-godzinnej lekcji gotowania w Pradze i postaw swoje pierwsze kroki jako szef kuchni, poznając tajniki tradycyjnych czeskich potraw!

Jest to kurs praktyczny, co oznacza że będziesz gotować wspólnie z lokalnym szefem kuchni we współczesnym, kosmopolitycznym studio kuchennym. Opanuj podstawy kuchni czeskiej oraz kilku innych w przyjemnym i interaktywnym otoczeniu. Aby Twoje przeżycie było naprawdę niezapomniane, możesz również wybrać wariant z wcześniejszą wizytą na targu oraz dobieraniem odpowiedniego wina do posiłku po zakończeniu lekcji.

Osoby biorące udział w wycieczce porannej wybiorą się z przewodnikiem na targowisko o godzinie 9.00, gdy jest tam najwięcej dostępnych towarów. Z pomocą szefa kuchni będącego jednocześnie Twoim przewodnikiem poznasz wiele wyjątkowych i tradycyjnych składników, które pozwolą Ci na stworzenie autentycznej czeskiej potrawy, a także zakupisz wszystko, co będzie Ci potrzebne w trakcie lekcji.

Po powrocie do kuchni wszyscy uczestnicy przygotują, a następnie zjedzą 3-daniowy posiłek. Menu może zostać dostosowane do Twoich wymagań oraz dostępności produktów sezonowych, ale najprawdopodobniej nauczysz się przygotowywać tradycyjną zupę ziemniaczaną z grzybami zwaną „bramboračka”, gulasz karlowarski z kluskami lub „bramboráky” (placki ziemniaczane).

Przygotuj knedle z owocami i twarogiem, znane jako „ovocné knedlíky” lub kremową zupę szpinakową z ziołowymi krutonami. Królik lub młody kurczak z nadzieniem wielkanocnym i młode ziemniaki ze szczypiorkiem są najczęściej wybieranym daniem głównym, natomiast słodkie ciasto zwane „beránek” to autentyczny czeski deser.

Lekcje trwają zazwyczaj do późnych godzin porannych i kończą się lunchem, ale za wcześniejszym porozumieniem mogą zostać przesunięte na godziny popołudniowe. Możesz wzbogacić swoją kulinarną przygodę wybierając opcję „Warsztaty kulinarne, zakupy na targu i degustacja wina”. Do Twojego posiłku zostaną wtedy dopasowane 3 starannie dobrane wina.
Wliczone w cenę
  • Napoje i zakąski (2 napoje bezalkoholowe na osobę)
  • Składniki do potraw
  • Przepisy, które możesz zabrać ze sobą po zakończeniu lekcji
  • Akcesoria kuchenne i wyposażenie
  • Wypożyczenie fartuchów
  • 3-daniowe menu, które przyrządzisz samemu
  • Dobieranie wina do potraw (w wypadku wybrania tej opcji)
  • Wizyta na targowisku (w wypadku wybrania tej opcji)
Niewliczone w cenę
  • Odbiór z hotelu
Miejsce zbiórki

Szkoła Gotowania Chefparade, Bubenske nabr, 306/13, targowisko w Pradze, budynek nr. 36, Praga 7 – Holešovice (Otwórz w Google Maps)

Co trzeba wiedzieć
• Koniecznie skontaktuj się z organizatorem w celu potwierdzenia terminu i godziny Twojej lekcji na co najmniej na 24 godziny przed jej rozpoczęciem.

Od 560 zł za osobę

Rezerwuj teraz
Gwarantujemy
  • Błyskawiczną i pewną rezerwację
  • Najniższe ceny
Organizator:

Chefparade

Numer identyfikacyjny produktu: 36516