Odwiedź piwnice Cockburn, znane również jako „loże” i odkryj największe piwnice z winami w zabytkowej dzielnicy Vila Nova de Gaia. Położony naprzeciwko bliźniaczego miasta Porto, po drugiej stronie rzeki Duero, region ten słynie ze swojego piękna.
Patrz, jak oddany zespół bednarzy demontuje beczki klepka po klepce w celu konserwacji, a następnie składa je ponownie.
Wejdź do solidnych granitowych ścian domu loży Cockburn, który szczyci się 6518 sezonowanymi dębowymi beczkami dojrzewającego porto i ekwiwalentem kolejnych 10 056 beczek przechowywanych w tonach i kadziach.
To duże i bezcenne stado stanowi podstawę do stworzenia słynnych portów Cockburn, w tym słynnej rezerwy specjalnej.
Podczas tej wycieczki z przewodnikiem będziesz mieć autentyczne doświadczenie w pełni działającej piwnicy portowej. Rozpocznij swoją wizytę od wycieczki do muzeum Cellars, które przedstawia fascynującą 200-letnią historię Cockburn.
Seria eksponatów przedstawia historie rodzin, które zbudowały dom Cockburna; ich sadzenie winnic w dolinie Douro i tworzenie legendarnych portów, które uczyniły Cockburn's producentem o światowej renomie.
Twoja wizyta prowadzi przez sekcje robocze budynków, w których tysiące dębowych beczek i kadzi przechowuje cenne zapasy dojrzewających win Cockburn. W tym momencie przejdziesz przez najdłuższą starzejącą się galerię ze wszystkich piwnic portowych w Vila Nova de Gaia.
Wypełniony imponującym widokiem tysięcy beczek, ułożonych po 4 sztuki, dowiesz się, jak ważne jest dojrzewanie porto w sezonowanym drewnie, a także o centralnej roli bednarza.
W sali degustacyjnej będziesz cieszyć się klasyczną degustacją, a jeśli wybierzesz opcję degustacji premium, będziesz mieć:
Klasyka:
• Cockburn's Special Reserve
• Cockburn's Late Bottle Vintage
• Cockburn's 10 years old
Degustacja premium w połączeniu z czekoladą:
• Cockburn's Fine White w połączeniu z czekoladą z marakui
• Cockburn's 10 Years w połączeniu z cynamonową czekoladą Yuzu
• Cockburn's Quinta dos Canais Vintage w połączeniu z malinową czekoladą
Vintage Degustacja w połączeniu z serem:
• Cockburn's Quinta dos Canais Vintage w połączeniu z owczym serem (Nisa dop)
• Cockburn's 2011 Vintage w połączeniu z kozim serem ( Beiralacte)
• Rocznik Cockburna 2015 w połączeniu z krowim serem (S. Jorge dop)
Wycieczka Super Premium:
• Rezerwa specjalna Cockburna
• 20-letnia impreza Cockburna
• Rocznik Cockburna z 2011 roku
p>• Degustacje w sali Johna H. Smithsa