Piza: Wycieczka kulinarna z pełnym posiłkiem toskańskim z lokalnym przewodnikiem
Wraz z mieszkańcami, którzy żyją miastem na co dzień, udasz się do najpopularniejszych i historycznych miejsc w mieście i spróbujesz prawdziwego "pisano" smaku i aromatów: począwszy od typowych wiejskich toskańskich salami i serów, po tradycyjną focaccię "cecina" (z włoskiego "ceci": ciecierzyca), a skończywszy na lodach w jednej z najlepszych lodziarni w mieście. W ramach tej wycieczki kulinarnej będziesz miał okazję spróbować następujących specjałów (w zależności od dostępności surowców, pory roku i wyborów szefa kuchni): Wędliny z Toskanii : słynne toskańskie wędliny wraz z kieliszkiem wybornego czerwonego wina w ramach jednej z najstarszych winiarni w mieście; Pici: pici to tradycyjne spaghetti z Toskanii. Skosztujesz go w jednej z najstarszych restauracji w mieście Ribollita: kolejne danie z tradycji rolników, mądrze przygotowywane w ten sam sposób od pokoleń, w jednej z najbardziej typowych i tętniących życiem trattorii w Pizie. Pisan breed stew: bogate i tradycyjne danie z Pizy, do skosztowania w jednej z najlepszych lokalnych tawern! Nie będziesz w stanie skosztować go nigdzie indziej! Fasola w stylu Uccelletto z kiełbasą: intensywne i tradycyjne toskańskie danie przygotowane z fasoli cannellini, sosu pomidorowego, szałwii i czarnego pieprzu i podawane z pyszną toskańską kiełbasą. Cecìna: bardzo płaska focaccia, otrzymywana przez zmieszanie mąki z ciecierzycy z wodą, solą i oliwą z oliwek. Miękka w środku i chrupiąca na zewnątrz; obowiązkowy punkt każdej wizyty w Pizie! Gelato "Gourmet": lody składające się z rzadkich i niecodziennych smaków, będące wynikiem starannych badań nad lokalnymi, świeżymi produktami.