Więcej zdjęć

Od 780 zł za osobę

Paryż: Kabaret w Moulin Rouge z kolacją

Najważniejsze informacje
Czas trwania
4 godz.
Natychmiastowe potwierdzenie
Łatwa rezygnacja
Rezygnując z atrakcji z co najmniej 48-godzinnym wyprzedzeniem, otrzymasz pełny zwrot kosztów

Termin i liczba uczestników:

Trwa ładowanie strony...

Nie zwlekaj!
  • Obejrzyj jeden z najbardziej znanych na świecie kabaretów w Moulin Rouge
  • Skosztuj kuchni francuskiej w atmosferze prawdziwej belle époque
  • Obejrzyj słynne widowisko „Féerie” w wykonaniu 60 artystów
  • Podziwiaj ręcznie uszyte kostiumy z piórami, kryształami i cekinami
  • Spędź niezapomniany wieczór z rodziną, przyjaciółmi lub ukochaną osobą
Wycieczka w skrócie
Poczuj niezwykłą atmosferę paryskiego kabaretu Moulin Rouge w trakcie widowiska „Féerie”, delektując się wyśmienitymi daniami tradycyjnej kuchni francuskiej – także w wersji wegetariańskiej i wegańskiej!
Tego możesz się spodziewać
Wybierz się na jedno z najsłynniejszych widowisk na świecie – kabaret „Féerie” w Moulin Rouge autorstwa Doris Haug i Ruggera Angelettiego z choreografią Billa Goodsona.

Podziwiaj zespół 100 artystów, w tym 60 tancerek grupy Doris Girls, występujących w ekstrawaganckich kostiumach wykonanych z piór, kryształów i cekinów, zaprojektowanych przez Corrado Collabucciego i uszytych ręcznie w najsłynniejszych pracowniach Paryża. Wrażenia dopełni okazała scenografia autorstwa Gaetana Castellego, olbrzymie akwarium oraz muzyka autorstwa Pierre’a Porte’a w wykonaniu 80 muzyków i 60 chórzystów.

Zarezerwuj taką opcję kolacji, która najbardziej Ci odpowiada. Skosztuj dań tradycyjnej kuchni francuskiej przygotowanych przez kucharzy Maison Dalloyau. Usiądź w jednym z 850 miejsc przygotowanych dla gości i rozkoszuj się atmosferą prawdziwej belle époque.

Menu Mistinguett:
• Pasztet domowy w cieście, młoda kaczka dombes, podbrzusze cielęce, galareta wołowa z winem porto lub bakłażan z Nicei, tarty postarzany parmezan, pesto arugula
• Podpiekany łosoś, warzywa nicejskie, sos pistou z bazylią, pierś kurczaka, purée ziemniaczane, fricassée z warzyw sezonowych, sos tarragon
• Dacquoise z kruszonymi orzechami laskowymi, krem karmelowy, ganache z czekolady mlecznej lub owoce sezonowe z kremem pekanowym i limetą

Menu Toulouse-Lautrec:
• Pomidor „do góry nogami” z wiosennymi warzywami, carpaccio ogórkowe z owocową oliwą z oliwek lub wędzony łosoś szkocki, bita śmietana z sokiem z limety, bliny lub terrina grejpfrutowa, mieszanka siekanych warzyw, kruszonka krabowa z curry
• Dorsz z chorizo, paella z makaronem risoni, emulsja ze skorupiaków lub francuska cielęcina, kurki, mieszanka surowych i smażonych warzyw, orzechy laskowe, kremowa burrata
• Dacquoise z kruszonymi orzechami laskowymi, krem karmelowy, ganache z czekolady mlecznej lub sernik Moulin Rouge z czerwonymi jagodami

Menu belle époque:
• Surowe i gotowane szparagi, bresaola, pomidory koktajlowe, sałatka z młodej rukoli lub wędzony łosoś szkocki, bita śmietana z sokiem z limety, bliny lub marynowane krewetki z Zatoki Dublińskiej z limetą podawane na jabłku Granny Smith, kwiat jabłoni i lomo iberico
• Smażony filet wołowy, policzki wołowe z cennelloni, ziemniaki boulangères, botwina, mesclun, sok wołowy z oliwkami taggiasca lub filet z okonia morskiego gotowany i podawany jak bouillabaisse, sos rouille i grzanki
• Słodko gorzki mus z czekolady (66%) z Ekwadoru, kruszonka kakaowa lub owoce sezonowe z kremem pekanowym i limetą lub sernik Moulin Rouge z czerwonymi jagodami

Menu wegetariańskie:
• Organiczne jajo kurze w koszulce, warzywa zimowe gotowane w bulionie z draganka lub mieszanka warzyw sezonowych, trufle winegret, kruszonka z ciastek kasztanowych
• Łosoś pieczony ze skórą, kapusta z masłem i miękkie marchewki lub risotto grzybowe gotowane w bulionie warzywnym
• Gourmandise z trzech ciast czekoladowych „echiquier”, chrupiące perły czekoladowe lub „tenderesse” z czerwonymi jagodami, pianki owocowe i sos malinowy

Menu wegańskie:
• Mieszanka warzyw sezonowych, trufle winegret, płatki kasztanowe
• Risotto grzybowe gotowane w bulionie warzywnym
• 3 sorbety z owoców sezonowych

Menu dziecięce (dla dzieci w wieku 6-12 lat):
• Paluszki warzywne i świeży serek śmietankowy
• Pierś kurczaka, potrawka warzywna z sokiem
• Gourmandise z trzech ciast czekoladowych „echiquier”, chrupiące perły czekoladowe

Menu świąteczne
• Kir Royal, świąteczne amuse-bouche
• Odnóża kraba śnieżnego, marynowane warzywa, mus ze skorupiaków i yuzu lub ballotine z pasztetem strasburskim, konfitura jabłkowa z suszonymi owocami i orzechami
• Filet z turbota z sosem szampańskim, gnocchi z parmezanem, purée z rukwi wodnej lub ekologiczna pierś kurczaka z regionu Landes faszerowana pasztetem strasburskim, ziemniaki boulangère, grzybowe mille-feuille, sos perigourdine
• Bûche de Noël Moulin Rouge
• Pół butelki szampana Laurent-Perrier i pamiątka z Moulin Rouge dla każdej pary

Menu noworoczne
• Drink powitalny
• Kanapki do wyboru
• Carpaccio z przegrzebkami i różnokolorowymi burakami, kawior cesarski z Sologne lub rolada z soli z homarem, tetragon, sos nantua lub beef Wellington, pommes Anna, sos z trufli z Périgueux
• Deser noworoczny lub sorbet amaretto
• Kawa i delicje
• Butelka szampana, program i upominek
Wliczone w cenę
  • Bilet na kabaret „Féerie” w Moulin Rouge
  • Kolacja z wybranego menu (wybierz preferowaną opcję w trakcie rezerwacji)
Miejsce zbiórki
Co trzeba wiedzieć
• Pamiętaj, że bilety do Moulin Rouge mogą być wyprzedane nawet na kilka miesięcy przed planowanym terminem; radzimy dokonać rezerwacji z odpowiednim wyprzedzeniem
• Wstęp dla dzieci poniżej 6 roku życia jest wzbroniony
• Wymagany jest elegancki ubiór (marynarka i krawat nie są konieczne); niedozwolone są krótkie spodnie oraz odzież sportowa i obuwie sportowe
• Bądź na miejscu na 30 minut przed rozpoczęciem widowiska
• Kupony w wersji elektronicznej nie będą akceptowane. Koniecznie zabierz ze sobą wydrukowany kupon!
Gwarantujemy
  • Błyskawiczną i pewną rezerwację
  • Najniższe ceny
To mówią inni (Opinie: 305)

Organizator:

Moulin Rouge

Numer identyfikacyjny produktu: 46511