1. Francja
  2. Ile-de-France
  3. Paryż
  4. Sekwana

Paryż: Wieczorny rejs po Sekwanie z kolacją

Numer identyfikacyjny produktu: 51059
Zobacz galerię
Delektuj się kolacją à la carte podczas rejsu po Sekwanie. Podziwiaj Miasto Świateł z perspektywy wody i zobacz oświetlone zabytki.
Informacje
Rezygnując z atrakcji na co najmniej 24 godz. przed jej rozpoczęciem, otrzymasz pełny zwrot kosztów.
Akceptowane są kupony papierowe lub elektroniczne
Czas trwania 2,5 godz.
Sprawdź dostępność, aby zobaczyć godziny rozpoczęcia.
Natychmiastowe potwierdzenie

Wybierz liczbę uczestników i datę:

Trwa ładowanie strony...

Czego możesz się spodziewać

W skrócie
  • Rozkoszuj się kolacją all-inclusive z daniami z menu
  • Podziwiaj panoramiczny widok rozświetlonego Paryża nocą
  • Słuchaj muzyki na żywo (tylko podczas rejsu o godzinie 20.30)
  • Przepłyń obok zabytków, takich jak Luwr czy wieża Eiffla
  • Zobacz niektóre z historycznych nabrzeży Sekwany
Pełny opis
Wejdź na pokład panoramicznego statku i weź udział w rejsie z kolacją wzdłuż Sekwany. Rozkoszuj się 3-daniowym posiłkiem, podziwiając podświetlone nocą zabytki.

Na pokładzie nowoczesnego, oszklonego statku znajdują się toalety. Zobacz historyczne nabrzeża Sekwany i przepłyń obok złotej kopuły Les Invalides. Zachwyć się pompatycznymi budynkami parlamentu Francji oraz byłą stacją kolejową Beaux-Arts należącą do Muzeum Orsay.

Zbliż się do gotyckiej fasady katedry Notre Dame, zobacz imponujące dawne więzienie Conciergerie oraz przepłyń pod niektórymi z zabytkowych mostów.

Muzyka na żywo, grana wyłącznie podczas rejsu o godzinie 20.30, tworzy niepowtarzalny nastrój. Stanowi ona relaksujące tło dla tradycyjnych dań przygotowanych przez szefa kuchni.

Rejs o godzinie 20.30 trwa 2,5 godziny, a rejs o godzinie 18.00 – 1 godzinę i 15 minut. Będziesz mieć wystarczająco dużo czasu na rozkoszowanie się kolacją i spektakularnymi widokami. 

Menu jesień/zima 2019-2020 – godz. 20.30

Przystawka:
• Foie gras z kaczki jarzębatej w sosie z grzanego wina, gotowane gruszki na ostro, pieczona bułeczka
• Przegrzebki, cebula z kurkumą, białe rzodkiewki, marchew, odrobina lukrecji
• Gotowane ślimaki z makaronem fregola Sarda, kiełki rzeżuchy, sos bordelaise
• Gotowany krab, krem z grejpfruta, awokado, delikatnie przyprawione nasiona pomelo

Danie główne:
• Filet z okonia morskiego, risotto z selera i skorupiaków, krem z krewetek, Arënkha
• Cielęcina krzyżowa w panierce z orzecha włoskiego, ravioli Royan, czarna rzodkiew, czyściec bulwiasty, rodzynki
• Usmażony filet z wołowiny i foie gras, gnocchi, boczniak mikołajkowy i sos z czerwonego wina
• Kaczka w sosie z gorzkich pomarańczy, kremowa polenta, duszona rzepa

Sery:
Ser dojrzewający przygotowany przez mistrza serowarstwa – menu Etoile: zamiast deseru lub za dopłatą w wysokości 5 EUR

Deser:
• Ciasto z mango, kokosem i marakują z pokrojonym w kostkę mango
• Kremowa czekoladowa kruszonka z dwoma cytrynami i marmoladą z cytryny i migdałów
• Bułeczka bostock, pieczony ananas i egzotyczny sorbet
• Deser Baked Alaska i coulis cytrynowo-gruszkowe

Opcja wegetariańska:
• Pasztet z tofu i komosy ryżowej, jasny krem z zupy z rukwi, marynowane czerwone cebule
• Gryka z tofu, confit z sezonowych warzyw, bulion z czerwonego wina

Menu jesień/zima 2019-2020 – godz. 18.00

Przystawka:
• Pasztet z kaczki, gruszki i kasztana, pikantnie doprawiona dynia, migdały i rodzynki
• Ryba, ziemniaki i groszek z mlekiem kokosowym i bulionem z trawy cytrynowej
• Królewskie foie gras, grillowane grzyby shitake, jasny krem z aromatem grzybów, figi w winie i kumkwaty
• Jajko w koszulce, mus z karczocha, pieczone boczniaki i grillowany boczek w sosie z czerwonego wina

Danie główne:
• Morszczuk, ziemniaki z białym winem, duszona kapusta chińska, krem ze skorupiaków i krewetek
• Kaczka zapiekana z pasternakiem w sosie pomarańczowym
• Delikatna cielęcina, ciasto z białej rzodkiewki, kremowa polenta po wiejsku i przyprawa o smaku cytrynowym
• Brzuch wieprzowy, schab i wędlina typu black pudding, purée ziemniaczane i sos musztardowy

Deser: 
• Torcik Vacherin z kasztanami i gruszkami
• Kasza manna z rodzynkami, pieczonym ananasem i bitą śmietaną z rumem
• Gotowana gruszka z jeżynami i sorbetem gruszkowym
• Czekolada i orzech laskowy – połączenie konsystencji miękkiej z chrupiącą

Do wyboru wegetariańskie menu takie samo jak menu o godz. 20.30. 
Wliczone w cenę
  • Kolacja o godzinie 20.30:
  • Kolacja, w tym przystawki, danie główne, deser, woda mineralna i kawa
  • 2,5-godzinny rejs przez serce Paryża
  • Muzyka na żywo
  • Kolacja o godzinie 18.00:
  • Kolacja, w tym przystawki, danie główne, deser, woda mineralna i kawa
  • 1.25-godzinny rejs przez serce Paryża
Niewliczone w cenę
  • Zdjęcie pamiątkowe wykonane przez fotografa na pokładzie
  • Dodatkowe napoje
  • Specjalne zamówienia (np. tort urodzinowy)

Przygotuj się

Miejsce zbiórki
Ważne informacje
Niedozwolone
  • Krótkie spodenki
Co trzeba wiedzieć
• Obowiązuje ubiór smart casual.
• Ze względów bezpieczeństwa przed wejściem na pokład może być konieczne pokazanie zawartości bagaży.

Od 454,14 zł za osobę

Opinie klientów
Ogólna ocena
4,6 / 5
na podstawie 1373 opinii
Podsumowanie opinii
Jakość usług
4,7/5
Organizacja
4,7/5
Jakość/cena
4,3/5
Bezpieczeństwo
4,8/5

Organizator:

BATEAUX PARISIENS - SEINO VISION

Numer identyfikacyjny produktu: 51059