1. Dubrownik: Lokalne wiejskie prywatne doznania kulinarne
To zdecydowanie najlepsze doświadczenie gastronomiczne na wsi w Dubrowniku. Możesz odwiedzić autentyczny wiejski dom i jeść tylko lokalne produkty; mięso, ser i świeże ośmiornice prosto z morza. Peka to wyjątkowy historyczny garnek służący do przygotowywania potraw. Danie przygotowywane jest bez dostępu powietrza, dzięki czemu jest to wyjątkowe połączenie pieczenia i gotowania w tym samym czasie. Powstaje bezpośrednio w ogniu, a popiół zapewnia szczelność. Aromaty, jakie potrawy uzyskują z miejscowego drewna, czynią je niesamowitymi i nadają im wyjątkowego smaku! Poza mięsem czy ośmiornicą pod dzwonkiem, można spróbować lokalnych aperitifów i domowego wina, które idealnie komponuje się z daniem. Przykładowe menu: 1. Aperitify: różne domowe brandy 2. Wędliny: domowy chleb, szynka prosciutto dojrzewająca na sucho i ser z lokalnych gospodarstw stanowią wyśmienitą przystawkę. Uważaj, nie jedz za dużo i nie zepsuj lunchu! 3. Peka - żelazny dzwon: To jest główna gwiazda. Mięso z lokalnych gospodarstw lub świeża ośmiornica prosto z morza z ziemniakami i warzywami z lokalnego gospodarstwa. 4. Domowy strudel: strudel przygotowany przez panią domu jako uzupełnienie posiłku. Dołącz do nas na to pyszne doświadczenie, które rozpieści wszystkie Twoje zmysły!