4. Paryż: widowisko w kabarecie Moulin Rouge z kolacją
Zajmij miejsca w jednym z najsłynniejszych kabaretów na świecie podczas występu w programie Moulin Rouge „Féerie”, stworzonym przez Doris Haug i Ruggero Angeletti, a choreografię opracował Bill Goodson. Posłuchaj muzyki Pierre'a Porte, ożywionej przez 80 muzyków i 60 chórzystów. Zobacz trupę 100 artystów, w tym 60 chórzystek paradujących w 1000 ekstrawaganckich kostiumach z piór, cyrkonii i cekinów. Zaprojektowane przez Corrado Collabucciego i wykonane ręcznie w niektórych z najsłynniejszych warsztatów w Paryżu, kostiumy uzupełniają wspaniałe scenografie Gaetano Castelli i powrót gigantycznego akwarium. Przejdź na jedną z opcji kolacji i ucztuj z menu tradycyjnej francuskiej gastronomii. Wszystko to odbywa się w pięknej sali Belle Epoque na 850 miejsc. Twoja kolacja obejmuje pół butelki szampana na osobę. Możesz zamienić pół butelki na 2 wybrane napoje bezalkoholowe. Wszelkie dodatkowe napoje będą pobierane na miejscu jako dodatek. Menu dla dzieci jest dostępne na życzenie po dokonaniu rezerwacji. Więcej informacji znajdziesz w potwierdzeniu rezerwacji. Poniższe menu, stworzone przez szefa kuchni Arnauda Demerville'a, będzie serwowane od 21 czerwca do 20 września 2023 r.: Menu Belle Epoque1/2 butelki szampana Laurent Perrier Przystawka (do wyboru):• Półgotowane foie gras z pomidorami, przyprawą z oliwek Riviera i domową cytrynową focaccia• Wędzony łosoś w sashimi z „Maison Fumaison”, z wędzonymi perłami śledziowymi, serkiem Philadelphia i blinami• Ekologiczne jajko na miękko w duchu nicejskim z wędzonym węgorzem i sosem andaluzyjskim Dania główne (do wyboru):• Polędwica wołowa gotowana na patelni Sauté, polenta, ser cancoillotte, palona kukurydza, coulis z pietruszki i czosnku p>• Smażony stek z okonia morskiego z mieszanką skorupiaków i ziół w cannelloni, podany z żółtą cukinią z majerankiem i sokiem z pieczeni z konfiturą cytrynową Deser (do wyboru):• Tarta brzoskwiniowa typu Tatin z bazylią i czarną cytryną• Ciastko Swirl, czerwone konfitura z owoców z fasolą tonka i żelem cytrynowym, aromatyzowana różowymi jagodami Menu Toulouse-Lautrec1/2 butelki szampana Przystawka (do wyboru):• Plastry przepiórki z przyprawami z chrupiącą sałatą, marynowanymi anchois, prawdziwym sosem cezar i tartą bottargą • Wielobarwne pomidory, pianka z mozzarelli, parmezanowa kruszonka i bazyliowy sos pistou Danie główne (do wyboru):• Przekąska z kurczaka wiejskiego Supreme z cukinią po neapolitańsku, kruszonką z boczku wieprzowego i sosem z patelni z bazylią• Żabnica pieczona w oleju z pierwszego tłoczenia z frégola sarda gotowana jak paella, z syfonem piquillos Deser (do wyboru):• Budyń ryżowy Bawarski krem z czekoladowym sercem i domowym dżemem mlecznym• Migdały ciasto dacquoise, konfitura morelowa, lekka pianka orgeat i chrupek z prażonych migdałów Wegańskie menu1/2 butelki szampana Przystawka (do wyboru):• Lekko ocetowany japoński ryż maki z ogórkiem i rzodkiewką, wodorostami nori i tofu• Cytrusowa komosa ryżowa, teksturowane awokado i grejpfrut Dania główne (do wyboru):• Tajski, półpełnoziarnisty makaron farfalle z bok choy, soją, imbirem i słodką cebulą• Risotto Carnaroli z oliwkami Riviera, cukinią i konfiturą cytrynową Deser:• Tort marmurkowy o smaku czekoladowo-kokosowym z syfonem czekoladowym Poniższe menu będzie serwowane od 21 września do 20 grudnia 2023 r.: Menu Belle Epoque1/2 butelki szampana Laurent Perrier Przekąska (do wyboru):• Foie gras tłoczone z cazette orzech laskowy, gruszki na różne sposoby, żel cytrynowy, piernikowe ciastkofrédéric lalos, baby vegetables • Wędzony łosoś w sashimi z „Maison Fumaison”, tarama z tobiko wasabi, kwaśna śmietanaser, bliny• Ekologiczne jajko po meuretce, pieczarki, boczek wieprzowy, sos z czerwonego wina Przystawka (do wyboru):• Polędwica cielęca gotowana na patelni, kandyzowany placek dyniowy, karmelizowane kasztany, pieczone migdały, sos z fasoli tonka• Filet z turbota zapiekany na maśle, domowe kopytka ziemniaczane, różne tekstury sałat,krem o smaku combawa Deser (do wyboru):• Gruszka w stylu Belle hélène, oblewana czekoladą z tanzańskim pieprzem• Savarin moczony w manzanie, jabłko granny smith, ganache z kaszy gryczanej Menu Toulouse-Lautrec1/2 butelki szampana Przystawka (do wyboru): • Bakłażan w różnych teksturach: kandyzowany z miso, kawior z bakłażana z wędzoną oliwą,pieczarki, pikantna domowa szynka wołowa• Cienkie plastry miecznika jak leche del tigre, krem kokosowo-limonkowy, grillowana kukurydza coulis Przystawka (do wyboru):• Smażony filet cielęcy pieczony i glazurowany we własnym sosie, liście szpinaku baby, grenailleziemniaki, prażone orzechy laskowe, dyniowa espuma • Grillowany stek z bassa, risotto z czarnego ryżu, pieczarki, wędzony boczek emulsja Deser (do wyboru):• Bułka ptysiowa wypełniona kremem z pralin, migdałów i orzechów laskowych, pikantna mandarynka (jak paris-brest)• Wilgotne ciasteczko miodowe, figi na różne sposoby, krem bawarski o smaku cytrusowym, ocet balsamicznyżelatynażelatyna Menu wegańskie1/2 butelki szampana Przystawka (do wyboru): • Japoński ryż w occie w stylu maki, ogórek i rzodkiewka, wodorosty nori i tofu• Cytrusowa komosa ryżowa, teksturowane awokado, grejpfrut Dania główne (do wyboru):• Półpełnoziarnisty makaron farfalle po tajsku, bok choy, soja, imbir, syfon słodka cebula• Carnaroli risotto o smaku trufli, grzybów leśnych i kiełków mniszka lekarskiego Deser:• Tapioka gotowana w mleku kokosowym, kandyzowane owoce egzotyczne odświeżone skórką cytrusową