Ho Chi Minh City: Wycieczka kulinarna skuterem z jedenastoma degustacjami
Skosztuj 11 najlepszych potraw oferowanych przez lokalne stoiska z jedzeniem w Sajgonie. Podróżuj po mieście na skuterze, odkrywając ukryte skarby i nie tylko. Spróbuj potraw, takich jak Banh xeo i Banh mi, przygotowywanych na Twoich oczach. Wybierz godzinę odjazdu: 8 rano, 13 po południu, 17:30, 18:00, 18:30 lub 19:00 wieczorem. Możemy zadbać o wegetarian, ograniczenia dietetyczne, osoby starsze i dzieci *Szczegółowy plan zwiedzania: Po odbiorze z hotelu skuterem, zatrzymaj się na przystawkę. Usiądź jak miejscowy przy stoisku z jedzeniem, jedząc 1 # bananowy kleisty ryż, zanim weźmiesz udział w małej lekcji gotowania, w której przygotujesz własne 2 # Banh xeo (mini pikantne chrupiące naleśniki), zwinięte z 3 # grillowaną wołowiną owiniętą w liść betelu. Następnie wybierz się na spacer po raju ulicznego jedzenia w Dystrykcie 10, aby skosztować 4# chrupiącego ryżu z wieprzowiną i 5# smażonych bułeczek bao. Na kolejnym przystanku zanurz się w największym targu kwiatowym w Sajgonie i spróbuj najlepszej wietnamskiej pizzy, 7 grillowanych krakersów i 8 ślimaków nadziewanych wieprzowiną. Następnie udaj się do najstarszej dzielnicy mieszkalnej, aby skosztować soku z trzciny cukrowej i zupy z makaronem wołowym 9#Hue, a następnie zatrzymaj się na fantastyczne 10#Banh mi. Na koniec udaj się na 11-deser z różnymi smakami karmelowych flanów i galaretek przed powrotem do hotelu. Lokalni przewodnicy (a także kierowcy) są doskonałymi licencjonowanymi kierowcami, dobrze wyszkolonymi i biegle władającymi językiem angielskim Menu degustacyjne *11: 1.Mini skwierczący pikantny naleśnik (Bánh xèo): Składniki: Mąka ryżowa, mleko kokosowe, jajko i kurkuma w proszku Nadzienie: Krewetki i wieprzowina, kiełki fasoli i fasola mung Podawane z gorczycą, sałatą, ziołami takimi jak: Tajska bazylia, fioletowa mięta, liść amparelli, sos rybny 2. grillowana wołowina zawinięta w liść betelu (Bò lá lốt): Podawana z: Wermiszel, papier ryżowy, zielony banan, owoce gwiaździste, sos rybny z ananasem 3.Smażone bułeczki bao (Bánh bao chiên): Składniki: Mąka pszenna, drożdże, proszek do pieczenia, mleko, cukier Nadzienie: Grzyb leśny, mielona wieprzowina, jajka przepiórcze, dymka 4. Chrupiący ryż z rozdrobnioną wieprzowiną (Cơm Cháy Chà Bông): Składniki: Chrupiący ryż, rozdrobniona wieprzowina, płatki krewetek 5.Grillowany bananowy kleisty ryż (Chuối nếp nướng): Składniki: Dojrzałe banany, kleisty ryż, mleko kokosowe, nasiona sezamu 6.Zupa z makaronem wołowym Hue (Bún Bò Huế): Składniki bulionu: Kości wołowe, trawa cytrynowa, pasta krewetkowa, ananas Inne składniki: Szponder wołowy, kiełbasa krabowa, dymka 7.Pizza wietnamska (Bánh tráng nướng): Składniki: Grillowany papier ryżowy, jajko przepiórcze, kukurydza, kiełbasa wieprzowa, płatki krewetek 8.Ślimaki nadziewane wieprzowiną (Ốc nhồi thịt): Składniki: Ślimaki, mielona wieprzowina, trawa cytrynowa, pieprz, szalotka,... 9.Grillowane ciasto z papieru ryżowego (Bánh phồng nướng): Składniki: Mleko ryżowe, mąka pszenna, mleko kokosowe,... 10.Sajgońska bagietka (Bánh Mì): Nadzienia: Kiełbasa wieprzowa, pasztet, masło, pikle, zioła, ogórek, chili,... 11.Deser: Flan karmelowy, galaretka lub jogurt w wielu różnych smakach -Napoje: Woda butelkowana, mrożona herbata i sok z trzciny cukrowej z kumkwatem lub lokalne piwo