Opis tej atrakcji został przetłumaczony automatycznie. Kliknij tutaj, aby zobaczyć oryginalną wersję (język angielski).
Wycieczka całodniowa

Fuerteventura: Tapas i wycieczka kulturalna

Fuerteventura: Tapas i wycieczka kulturalna

Od 299,24 zł za osobę

Doświadcz lokalnego życia. Skosztuj opuncji „tuno indio”, sosów mojo i marmolad. Zobacz, jak powstaje oliwa z oliwek i odwiedź farmę serów, aby dowiedzieć się więcej o kozim serze.

Informacje

Darmowa rezygnacja
Rezygnując z atrakcji na co najmniej 24 godz. przed jej rozpoczęciem, otrzymasz pełny zwrot kosztów.
Środki bezpieczeństwa dot. COVID-19
Obowiązują specjalne środki bezpieczeństwa i ochrony zdrowia. Dowiedz się więcej
Akceptowane są kupony papierowe lub elektroniczne
Wydrukuj kupon lub okaż go na telefonie
Czas trwania 5.5 godz.
Sprawdź dostępność, aby zobaczyć godziny rozpoczęcia.
Natychmiastowe potwierdzenie
Przewodnik
hiszpański, angielski, niemiecki
Odbiór wliczony w cenę
Z Twojego hotelu na południu Fuerteventury.
Mała grupa
Maksymalna liczba uczestników: 14

Czego możesz się spodziewać

W skrócie
  • Poznaj Majoreros i zobacz ulubione produkty rolnika
  • Daj się zaskoczyć zieloną stroną Fuerteventury
  • Spędź dzień w przyjaznej atmosferze w grupie maksymalnie 14 osób
  • Wybierz się na wycieczkę z przewodnikiem po każdej fince?
Pełny opis
Poznaj typowe i autentyczne produkty ekologiczne z Wysp Kanaryjskich podczas tej kulinarnej wycieczki. Dowiedz się więcej o opuncji od pierwszego gospodarza i skosztuj soku, a także sosów mojo i marmolad. Twój gospodarz jest jedynym producentem słynnej opuncji „tuno indio” na Fuerteventurze. Dowiedz się więcej o produkcji oliwy z oliwek na drugim gospodarstwie. Ciesz się wycieczką po okolicy z gospodarzem i posłuchaj jego wyjaśnień na temat oliwek i jego własnej małej produkcji. Skosztuj oliwy i poznaj tradycje mieszkańców. Jeśli jesteś zainteresowany, możesz kupić produkty bezpośrednio na miejscu. Dowiedz się więcej o kozim serze w trzeciej lokalizacji. Rodzina, którą odwiedzisz, od pokoleń kontynuuje starą tradycję. Zobacz kozę Majorero, odwiedź jej pastwisko i skosztuj sera, który zdobył międzynarodowe nagrody. Ser szczególnie dobrze smakuje ze specjalnym pieczywem Pella de Gofio. Pod koniec wizyty dowiedz się, jak robi się ten chleb ze specjalnej mąki gofio.
Wliczone w cenę
  • Odbiór z Twojego hotelu
  • Profesjonalny przewodnik
  • wycieczki z przewodnikiem po finkach
  • tapas w każdej fince
  • Woda
  • Dodatkowe usługi
Środki bezpieczeństwa dot. COVID-19
Zastosowane środki bezpieczeństwa
  • Wszystkie powierzchnie, z którymi mają styczność klienci, są regularnie czyszczone
  • Wewnątrz pojazdów należy zachowywać dystans od innych osób
  • Ograniczono liczbę zwiedzających, aby uniknąć powstawania tłumów
Wymagania dla podróżnych
  • Należy mieć założone maseczki ochronne

Wybierz liczbę uczestników i datę

Uczestnicy

Termin

Przygotuj się

Ważne informacje

Co należy przynieść

  • Woda

Co trzeba wiedzieć

  • Proszę nosić solidne, zamknięte buty i pamiętać o ochronie przeciwsłonecznej (sunscnreen, kapelusz)
  • Wycieczka odbywa się w małych grupach liczących maksymalnie 14 uczestników i dwóch przewodników. Jeśli chcesz wziąć udział z większą liczbą osób, skontaktuj się z zespołem GetYourGuide, a Twoja grupa zostanie poproszona indywidualnie
Opinie klientów

Ogólna ocena

5 /5

na podstawie 41 opinii

Podsumowanie opinii

  • Przewodnik
    4,5/5
  • Transport
    4,4/5
  • Jakość/cena
    4,8/5
  • Bezpieczeństwo
    5/5

Sortuj według:

Typ podróżującego:

Liczba gwiazdek:

Super Tour. Sehr zu empfehlen, die besuchten Fincas waren sehr authentisch und unsere Tour Guides Kristina und Anna-Maria mit Herzblut dabei. Die Früchte kamen direkt vom Baum. Lecker Wein und Olivenöl bei Fernando. Herrlich unter den Olivenbäumen gesessen und gegessen. Unvergesslich ein kleines Zicklein auf dem Arm. Tour ist gut organisiert. Abholung pünktlich direkt am Hotel. Haben viel gelernt. Danke, kommen gern wieder.

Czytaj dalej

28 listopada 2019

Przetłumacz

Super Tour

Ein sehr schöner Tag bei den einheimischen Bauern im Inland.Zuerst waren wir bei Leo!Er baut Kaktusfeigen, Moringa an und macht Marmelade, Saft, ach ganz viele verschiedene Leckereien selber aus seinen Anbauten!Und ein echt Klasse Typ.Da hatten wir viel Spaß. Als zweites waren wir in einer Ziegenkäsefarm.Dort haben wir dann verschiedene Käsesorten probiert und dazu gab es Rotwein! Als letztes waren wir bei Francisco.Er baut Oliven an.Macht sonst im Jahr 10.000 kg.Durch das schlechte Jahr bzw Frost ist viel kaputt gegangen und somit konnte er nur 400 kg ernten.Aber er ist clever und hat dann Papayas angebaut.Davon gehen dann so 600 kg die Woche weg.Da haben wir auf der Plantage Zitronen gegessen .weisswein und selbst gebackenes Brot mit lemon Olivenöl probiert. Super Tag . Danke .

Czytaj dalej

26 września 2019

Przetłumacz

Tolle Tour mit super netten Guides! Wir haben viel über die heimischen Früchte auf Fuerteventura erfahren dürfen inkl. live Verkostung: Bio Früchte direkt vom Feld! Man bekommt einen Einblick in das Leben der Locals. Wir würden die Tour gleich nochmal buchen. Auch für "Single Reisende" eine schöne Sache, denn wir hatten Spaß als ganze Gruppe.

Czytaj dalej

14 października 2021

Przetłumacz
Organizator:

Numer identyfikacyjny produktu: 84708