Dżakarta: Wulkan, pola herbaty/ryżu, gorące źródła, lokalne jedzenie
Rozpocznij dzień od odbioru z hotelu w Dżakarcie, a następnie wyrusz w trwającą od 2,5 do 3 godzin podróż do Subang i Bandung. Poznaj największy targ owocowy w Bandung i rozkoszuj się smakiem miodowego ananasa. Spróbuj egzotycznych owoców tropikalnych, takich jak mangostan. Zatrzymaj się pośród malowniczych pól ryżowych, obserwując lokalnych rolników w akcji. Następnie zagłęb się w wulkan Tangkuban Parahu, położony w bujnych lasach deszczowych. Zobacz z bliska krater aktywnego wulkanu, poczuj zapach siarki i obserwuj bulgoczące błoto, od czasu do czasu słysząc jego huk. Zobacz dzikie zwierzęta, takie jak dzikie małpy w otaczającym lesie deszczowym. Zrób sobie kulinarną przerwę w lokalnej restauracji, delektując się autentyczną, zachwycającą kuchnią. Odwiedź słynne lokalne centrum uprawy kawy w rejonie Lembang. Lokalna kawa jest jednym z unikalnych rodzajów kawy w Indonezji. Przewodnik z przewodnikiem pokaże Ci rośliny kawowca i ziarna oraz wyjaśni proces, korzyści i rodzaje produktu kawowego. Poznaj plantację herbaty położoną w obszarze aktywnego wulkanu. Dowiedz się więcej o historii herbaty, jej uprawie, rodzajach i zbiorach. Zachowaj wspomnienia dzięki wspaniałym zdjęciom. Zrelaksuj się w gorących źródłach, znanych ze swoich właściwości leczniczych, i zanurz się w ciepłych wodach siarkowych. Rozkoszuj się lokalnym masażem ciała. Przed podróżą powrotną do Dżakarty skosztuj wyjątkowego ananasa miodowego, ręcznie zebranego przez przewodnika. Zakończ dzień 3-godzinną podróżą powrotną do Dżakarty.