8. Nowy Jork: luksusowy rejs po porcie z brunchem, lunchem lub kolacją
Weź udział w rejsie wycieczkowym z przystani Chelsea Piers na Manhattanie. Płyń na pokładzie oszklonego statku z zakrzywionymi sufitami i ścianami i podziwiaj wspaniałe widoki na panoramę Nowego Jorku. Wejdź na statek w kompleksie przystani Chelsea Piers i rozpocznij wycieczkę. Płyń rzeką Hudson i cieśniną East River i zachwycaj się panoramą Manhattanu. Zobacz 1 World Trade Center i Empire State Building. Podziwiaj z bliska słynne mosty na Manhattanie i Brooklynie. Uwiecznij na zdjęciach Ellis Island i Statuę Wolności. Zachwyć się niczym niezakłóconymi widokami z jednego z pokładów na świeżym powietrzu. Odpoczywaj w eleganckiej atmosferze i korzystaj z usług przyjaznego personelu podczas brunchu, lunchu lub kolacji przygotowanej przez szefa kuchni. Przez cały rejs możesz słuchać różnych utworów granych przez utalentowanego pianistę. Poznasz też niezwykle interesujące fakty na temat słynnych atrakcji Nowego Jorku. Tańcz do melodii fortepianowych, w tym hitów jazzowych, bluesowych i z Broadwayu. Rejs z kolacją obejmuje dodatkowo koncert tria akustycznego, w którego skład wchodzą muzycy grający na fortepianie gabinetowym, kontrabasie i gitarze jazzowej. Podczas brunchu delektuj się nieograniczoną ilością mimozy, podziwiając wspaniałe widoki. Przykładowe menu brunchowe Przystawka (1 do wyboru)• Sałatka z buraków i rukoli z serem feta, pomidorkami koktajlowymi i sosem winegret• Parfait z beztłuszczowym jogurtem greckim Chobani, granolą miodową, świeżymi jagodami i truskawkami Danie główne (1 do wyboru)• Jajecznica z grubo krojonym boczkiem, młode czerwone ziemniakami i puree z kalafiora, sałatka z rukolą i winegret z szampanem oraz czerwona cebula• Brioszki nadziewane kremem Nutella, świeżymi truskawkami i syropem klonowym• Pieczona pierś z kurczaka z rozmarynem i tymiankiem z sałatką z pieczonych młodych czerwonych ziemniaków z szalotką, fasolką szparagową i kremowym sosem grzybowym Deser (1 do wyboru)• Popisowe ciasto czekoladowe z Crème anglaise, konfiturą malinową i kandyzowanymi orzechami pekan• Mieszanka owocowa z truskawkami z wanilią z Madagaskaru i kremem pomarańczowym• Sernik nowojorski z cytrynowym kremem mascarpone i syropem jagodowym Przykładowe menu lunchowe Przystawka (1 do wyboru)• Sałatka z buraków i rukoli z serem feta, pomidorkami koktajlowymi i sosem winegret Danie główne (1 do wyboru)• Fricassee z warzyw korzennych z dynią piżmową, kalafiorem, cukinią, pomidorami winogronowymi, gremolatą, sosem kalafiorowo-kokosowym• Pieczona pierś z kurczaka z rozmarynem i tymiankiem z sałatką z pieczonych młodych czerwonych ziemniaków z szalotką, fasolką szparagową i kremowym sosem grzybowym Desery• Sernik nowojorski z cytrynowym kremem mascarpone i syropem jagodowym Przykładowe menu kolacyjne Przystawka (1 do wyboru)• Sałatka z buraków i rukoli z serem feta, pomidorkami koktajlowymi i sosem winegret• Popisowa zupa z owoców morza z małżami, ziemniakami Idaho i śmietaną Danie główne (1 do wyboru)• Fricassee z warzyw korzennych z dynią piżmową, kalafiorem, cukinią, pomidorami winogronowymi, gremolatą, sosem kalafiorowo-kokosowym• Dorsz pieczony na patelni z krewetkami, chrupiącym kuskusem i cytrynowym białym sosem maślanym• Pieczona pierś z kurczaka z rozmarynem i tymiankiem z sałatką z pieczonych młodych czerwonych ziemniaków z szalotką, fasolką szparagową i kremowym sosem grzybowym• Duszone żeberka wołowe z pieprzowym sosem demi-glace, puree ziemniaczno-czosnkowym, marchewkami mini i brokułami Deser (1 do wyboru)• Popisowe ciasto czekoladowe z Crème anglaise, konfiturą malinową i kandyzowanymi orzechami pekan• Mieszanka owocowa z truskawkami z wanilią z Madagaskaru i kremem pomarańczowym• Sernik nowojorski z cytrynowym kremem mascarpone i syropem jagodowym• Ser Humboldt Fog i Belletoile Tripple Cream Brie z chlebem sezamowym, truskawkami i konfiturą figową