Kolacja z widokiem - 7 piętro, Stare Miasto w Gdańsku
Zapraszamy do wyjątkowej azjatyckiej restauracji w samym centrum Gdańska! Restauracja Nikka to świeży, ekscytujący dodatek do gdańskiej sceny kulinarnej, zapraszający gości do odkrywania odważnych smaków i aromatów Azji. Położona wzdłuż malowniczej Motławy, obiecuje niezapomniane doznania kulinarne w jednym z najbardziej malowniczych miejsc w mieście. Z okien restauracji roztacza się oszałamiający widok na panoramę Gdańska, w tym majestatyczny Kościół Mariacki, dzięki czemu każda wizyta jest niezapomnianym połączeniem wyjątkowej kuchni i piękna wizualnego. 7 pięter ponad dachami Gdańska Ciesz się niezrównanym widokiem na Stare Miasto w Gdańsku i piękno brzegów Motławy z widokiem na Bazylikę Mariacką. Wznosząc się nad miastem, poczuj magię tego niezwykłego miejsca. Wyjątkowe doświadczenie dla Twoich kubków smakowych i zmysłów. Odkryj nowe smaki, poczuj aromatyczne kompozycje kuchni azjatyckiej i ciesz się niezapomnianymi chwilami z widokiem, który na zawsze pozostanie w Twojej pamięci. Zarezerwuj już dziś i zanurz się w kulinarnej podróży pełnej smaków i wyjątkowych doznań! Zapraszamy do wyboru jednej z dwóch opcji menu przedstawionych poniżej. Menu jest w formie dzielonej, a jeden zestaw przeznaczony jest dla dwóch osób. W cenę zestawu wliczona jest również woda niegazowana Cisowianka lub Perlage 0,7l. Napoje zamawiane dodatkowo są płatne zgodnie z cenami w karcie menu. Menu: Wersja 1 (z mięsem) AMUSE - BOUCHE TATAR WOŁOWY Filet wołowy, krakersy ryżowe, szczypiorek, marynowane grzyby shimeji ASIAN BEEF SOUP x2 Rosół wołowo-wieprzowy z japońskim makaronem i warzywami SAJGONKI Smażone sajgonki (3 szt.) z wołowiną, miso, pikantnym majonezem, majonezem szczypiorkowym, marynowanymi warzywami LEPKIE ŻEBERKA WIEPRZOWE Wolno pieczone żeberka wieprzowe glazurowane imbirem i sosem sojowym, sałatka z ogórka kiszonego i kopru włoskiego, zielone jabłko SUSHI SURF & TURF Uramaki sushi ze smażonymi w tempurze krewetkami, plastrem steku z polędwicy wołowej, ogórkiem, szczypiorkiem i chili Wersja 2 (warzywa i ryby) AMUSE - BOUCHE TATAR Z ŁOSOSIA Łosoś, chrupiący ryż, guacamole, kawior z jesiotra, sezam CHRUPIĄCA SAŁATKA TARO UMEBOSHI Wybór warzyw, chrupiące taro, chipsy z tapioki, sos umeboshi, pikle, zioła, prażone orzechy, smażona szalotka YASAI Wybór pieczonych warzyw i grzybów, sosy, chipsy i pikle ŁOSOŚ TERIYAKI Łosoś, grzyby shimeji w tempurze, sos teriyaki, żel pomarańczowy SUSHI GREEN VEGE Uramaki z warzywami w tempurze, ogórkiem, tykwą, awokado, pikantnym majonezem, bakłażanem miso i żelem pomarańczowym